Transformational Bodywork - drieluik (3)


Transformatie vindt alleen plaats in het lijf. Ons lijf is zoveel méér dan alleen een lichaam. Alle ervaringen die we in ons leven opdoen, worden opgeslagen in ons lijf. Niets voor niets wordt wel gezegd: “The body remembers”. Onze hersenen sturen weliswaar ons lichaam aan, maar ons lijf onthoudt hoe we dat doen. 

In deze drie workshops - die ook individueel te volgen zijn - leren deelnemers om weer in contact te komen met hun lijf, hun hoofd en hun hart, en zich bewust te worden van alle daarin opgeslagen emoties. Met behulp van gericht emotioneel lichaamswerk (o.a. technieken van ademwerk, beweging, systemisch werk, meditatie en ervaringsgericht lijfwerk) wordt zo de basis gelegd voor diepe transformatie.

Transformational Bodywork - 3: Hart & Leven

Het hart wordt vaak geassocieerd met liefde. Wie ooit verliefd is geweest, weet dat dat klopt. In liefde stellen we ons hart volledig open voor de ander. Wanneer de liefde weer verdwijnt, voelen we dat vaak als een steek in het hart. Een hart is dus buitengewoon gevoelig én kwetsbaar. 

Om ons te beschermen tegen (te) ernstige kwetsingen, sluiten we soms ons hart. Dat helpt, denken we, omdat we de pijn dan niet meer in ons hart hoeven voelen. Maar door ons hart te sluiten, voelen we ook de levensenergie niet meer stromen. 
In deze workshop leer je hoe je vol kunt leven, ook als zich situaties voordoen die ons hart misschien als onveilig of als bedreiging zou opvatten. Want het leven bestaat nou eenmaal niet alleen maar uit verliefdheid. Maar wie zijn hart opent, kan het leven wel ten volle leven.

Datum:    20, 21, 22 nov 2019
Tijden:     start 320 nov om 13u, einde 22 nov om 17u
Locatie:   Landgoed de Hoorneboeg, Hoorneboeg 5, Hilversum
Trainers:  Ninouk Hehenkamp & John van der Meij
Prijs:        € 695,- ex. BTW (particulier) / € 895,- ex. BTW (zakelijk).*

* Bij volgen van alledrie de workshops geldt een korting van € 135,- (dus € 1.950,- ipv € 2.085,-  voor particulieren en € 2.550,- ipv € 2.685,- voor zakelijke deelnemers)

 

Inschrijven

'You change your life by changing your heart
(Max Lucado)