Transformational Bodywork - drieluik (2)


Transformatie vindt alleen plaats in het lijf. Ons lijf is zoveel méér dan alleen een lichaam. Alle ervaringen die we in ons leven opdoen, worden opgeslagen in ons lijf. Niets voor niets wordt wel gezegd: “The body remembers”. Onze hersenen sturen weliswaar ons lichaam aan, maar ons lijf onthoudt hoe we dat doen. 

In deze drie workshops - die ook individueel te volgen zijn - leren deelnemers om weer in contact te komen met hun lijf, hun hoofd en hun hart, en zich bewust te worden van alle daarin opgeslagen emoties. Met behulp van gericht emotioneel lichaamswerk (o.a. technieken van ademwerk, beweging, systemisch werk, meditatie en ervaringsgericht lijfwerk) wordt zo de basis gelegd voor diepe transformatie.

Transformational Bodywork - 2: Hoofd & Weerstand

Het hoofd ‘weet’ alles. Althans, dat maakt ons hoofd ons vaak wijs. Hoewel wij met onze hersenen kunnen denken - wat nodig is om in het dagelijks leven te kunnen functioneren - kunnen wij soms ook dingen ‘kapot denken’. We lopen in cirkeltjes, of raken verstrikt in belemmerende overtuigingen. 

Gedachtes als “dat kan ik niet” of “dat lukt me niet” zijn typische uitingen van het hoofd. Het zijn vormen van innerlijke weerstand, waarmee we onszelf - onbewust - belemmeren. Ook laten we ons vaak sturen door gevoelens van schuld en schaamte. “Dat kan ik toch niet maken” en “Wat zullen ze wel niet van me denken”, zegt dan de stem in ons hoofd.

Wie zijn leven ten volle wil leven, heeft bereid te zijn om in de schuld te staan. Maar hoe ga je om met die gevoelens van schuld en/of schaamte? In deze workshop leer je aan de hand van theorie en oefeningen hoe je je oude (vaak zeer diep ingesleten) patronen kan doorbreken, en hoe je je hoofd en lijf op een functionele manier kan inzetten om optimaal met elkaar samen te werken.

Datum:    30 sept, 1 en 2 okt 2019
Tijden:     start 30 sept om 13u, einde 2 oktober om 17u
Locatie:   Landgoed de Hoorneboeg, Hoorneboeg 5, Hilversum
Trainers:  Ninouk Hehenkamp & John van der Meij
Prijs:        € 695,- ex. BTW (particulier) / € 895,- ex. BTW (zakelijk).*

* Bij volgen van alledrie de workshops geldt een korting van € 135,- (dus € 1.950,- ipv € 2.085,-  voor particulieren en € 2.550,- ipv € 2.685,- voor zakelijke deelnemers)


Inschrijven

  'Don't let your mind bully your body'
(June Tomaso Wood)

 

       

 


.