Vrouwentraining: Intimiteit en seksualiteit


Vrijwel alle vrouwen kennen het verlangen om intimiteit te ervaren, om vanuit daar de seksualiteit te laten stromen. Het verlangen om de volle overgave en verbinding in een liefdesrelatie (of dat nou met een man of een vrouw is) te kunnen ervaren. Maar precies hier zit ook een grote angst op. We kennen immers ook allemaal onze eigen kwetsures, of de al dan niet uitgesproken boodschappen die we hierover hebben meegekregen van onze moeders. Zo hebben we geleerd ons tegen kwetsing te beschermen en is ons lijf gaan sluiten. 

Terwijl we de ander juist zo graag nabij willen laten komen, voelen we tegelijkertijd ook vaak de weerstand die dit oproept. Het gevolg is dat we de intimiteit of seksualiteit gaan vermijden, naar de ander gaan wijzen, of figuurlijk (en soms zelf letterlijk) onze ogen sluiten en het gewoon maar ‘over ons heen laten komen’. We voelen dan een diepe teleurstelling en leegte, en weten niet hoe we hier anders mee om kunnen gaan.

Om intimiteit én seksualiteit (de één kan niet zonder de ander) te kunnen beleven, vraagt om op een liefdevolle wijze in contact te komen met je eigen lijf en je eigen vrouwelijkheid. Het is nodig je eigen grens te leren voelen en aan te geven, waardoor die grens langzaam kan opschuiven en de intimiteit en seksualiteit weer kunnen stromen. 

Vanuit de veilige bedding van een groep vrouwen krijg je de basis aangereikt hoe je jezelf als vrouw kunt openen voor de ander (man of vrouw), zonder jezelf te verliezen of tekort te doen, en leer je hoe je dit in jouw eigen leven kunt toepassen.

 
Locatie:   Landgoed de Hoorneboeg, Hoorneboeg 5, 1213RE Hilversum
Datum:    24 en 25 augustus 2020
Tijd:        start 24 augustus om 10u, einde 25 augustus om 17u
Kosten:  595, euro excl. BTW (particulier tarief)
Trainers: Ninouk Hehenkamp en Annemiek Streng

Inschrijven